Weblog #4747

Saturday 2016-04-02 04:23
Author: Ingmarie Nilsson
Olika vänner
En av fördelarna med att åka tillbaks som en envis boomerang till samma ställe om och om och om och om igen är, förutom att man vet var allting finns och vad som är ”bra”, att man även (förhoppningsvis) har lyckats bygga upp ett bra socialt nätverk.

De flesta kompisarna jag har här har jag ingen som helst kontakt med när jag inte befinner mig på plats men varje gång jag är tillbaks så gör vi en snabb resumé av vad som hänt och sen är det som om den där tiden sen sist aldrig hänt.
Sånt gillar jag. Gymets jaccuzzi är ett perfekt ställe att hitta nya vänner på har jag lärt mig. Ja gymet ö.h.t. faktiskt.
Jag gillar att lära mig, och ta del av, hur livet för en ”vanlig” amerikan är. Hur de tänker inför valet, om miljön, om regler och lagar, om träning, familelivet och om jobb.
Många säger ju att ”amerikaner är ytliga” eller på annat sätt försöker stöpa dem i en och samma form men inget kunde vara mer fel enl. mig.

Precis lika lite som att ”alla” svenskar är tysta, inbundna och svåra att komma inpå livet är ”alla” amerikaner ytliga, konservativa och världsomedvetna.
Man måste komma ihåg att detta är ett stort land med många olika stater som alla har sina egna kulturer och regelverk.
Det finns tokstollar och guldklimpar överallt.

Hur som helst så har jag även två fyrbenta vänner.
Theo har jag känt sen förra gången jag var här. Han kommer från ett ”shelter” och mellan tummen och pekfingret så är han 4-6 år och en charmknutte utan dess like.
Han älskar att bära på grejer, springa, busa, gosa och att skälla. (Det sistnämnda är inte så poppis alltid förstås.)
Det enda han nog avskyr är att bli borstad.
Han älskar verkligen alla men jag undrar just om han inte älskar mig mest. ;-)
När jag är hemma är han vid mina fötter precis hela tiden och när jag är borta och min dörr är stängd så ligger han utanför och gråter.
När jag kommer tillbaks tjuter han av lycka.
Trish har berättat att så har han aldrig gjort med någon annan och jag tror aldrig jag har varit med om det förr heller.
Kanske det är för att jag snackar svenska med honom emellanåt. ;-)
Samtidigt som det värmer mitt hjärta att denna lille varelser gillar mig gör det mig ledsen för hur blir det när jag inte är här?
Lille vännen.
Om jag i alla fall kunde förklara att det inte skulle bli bra för honom att bo hos mig.

 
Lola kommer också från ett shelter. Tror hon är några år yngre än Theo. Ingen vet vad den stackarn egentligen har varit med om men när hon kom till familjen för drygt ett år sedan var hon rädd för precis allting.

Hon har sakta men säkert lärt sig att lita på Trish, Shannon och några få till men det har tagit dem månader av lock och plock.
Tänk om hon kunde berätta…
Hon gillar att vara ute och gå och hon gillar att bli borstad. När hon väl vågat lita på ”borstaren” vill säga. Det tog mig en dryg vecka av envist fjäskande, lock och pock innan hon vågade stanna kvar så jag fick klappa henne. Nu går det hur bra som helst och hon t.o.m ligger på rygg så jag får klia hennes lurviga lilla mage. (På ”hundspråk” är det ett tecken på tillit.)

Det lite lustiga med henne är att fastän hon är en sån pytteliten mes och fegis så är hon en galet bra vakthund! När det kommit in främlingar (typ en hantverkare eller liknande) så har hon huggit direkt.


Jag kommer sakna dem båda förskräckligt mycket när det är dax att åka tillbaks till 08a land. Mycket mer än alla människorna faktiskt.
Kanske just för att jag inte kan förklara varför jag plötsligt inte är kvar. Jag kommer känna mig som, och vara, en stor svikare.
Tack och lov har jag ju Elvira the cat som jag hoppas väntar på mig men hon har det så ruskigt bra där hon är just nu att jag inte ens vet om hon vill åka därifrån.

Håhåjaja. Det är banne mig inte alltid så lätt att vara varken djur eller människa när man tänker efter.
Men en sak är då säker: Vänner är livsviktiga oavsett antal ben.

Kram från Ingmarie.

No comments yet to "Olika vänner"

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?