Weblog #4749

Monday 2016-04-04 04:16
Author: Ingmarie Nilsson
Sunday = Raceday
Visst kan det vara ganska festligt hur man kan inbilla sig fel saker ibland?

Ibland åker man till en tävling och är så nervös att man nästan inte är talbar medan man till en annan är så otaggad att man nästan somnar.
Och ibland åker man till tävlingar som man tror kommer innebära knökat med snabbfotingar och stenhård konkurrens men som det visar sig inte alls vara, och ibland åker man till tävlingar som man tror kommer vara de närmast sörjande utan tillstymmelse till tävlingshets men där det visar sig vara rena getingboet.

Dagens ”Forever Young race" var verkligen en överraskning!
Loppet har funnits i över 10 år och startades till minne av Albuquerque RoadRunners-löparen Charlie Young som dog i en cykelolycka i Colorado 2004. Av berättelserna så förstår man att han var, förutom en duktig löpare, en speciell man. T.ex sprang han alltid utan tröja oavsett hur kallt det var.

Eftersom Charlie bodde i Placitas som ligger några mil norr om Albuquerque så är det också där loppet går.
Placitas är ingen stor håla men sagolikt vackert! Och kuperat. När man blickar upp mot berget så ser det inte så ”farligt” ut, det är samma här ”hemma”, men jag lovar att det är bara en synvilla.
Där finns backar som kan suga musten ur vem som helst.

Loppet var 6 miles (fanns även 3 miles) och det var i princip 3/4 uppför och 1/4 ner. (Nej, jag skojar i-n-t-e.)
Jag vet egentligen inte varför men jag trodde det här skulle vara ett riktigt ”lowkey-race” med kanske 50 deltagare varav några snabba löpare och resten mer ”vanliga”.
Och i och för sig var det så för det var flaggstart, manuell tidtagning och enda ”priset” var en liten handskriven plakett till de tre bästa i varje klass.
Men trots det så kom det hundratals löpare! Och snabba löpare. Vi pratar ruskigt snabba!

Jag hade blivit varnad innan över backarna och kanske var det det som gjorde att jag liksom aldrig taggade till utan tog det lugnt ända in i mål. Eller så var det bara inte en ”sån” dag när hornen växer ut. Hade inte laddat utan kutat 90 min. både fredag och lördag + vattenlöpning och såg verkligen det hela som ett bra pass med sällskap.
Jag var egentligen inte ”trött” rent fysiskt utan det var mer skallen som inte var med. Tyckte det var superskoj men jag var inte på hugget helt enkelt.

Ett bra träningspass blev det hur som helst och jag fick en av de där handskrivna plaketterna + att det bjöds på fri dricka, snacks och burritos. Alla som sprang ”shirtless” (but not topless) fick även $2 dollar tillbaks. Det var ju trots allt ett lopp i Charlies anda och helt ärligt föerstår jag inte varför inte alla gjorde det för solen stekte rejält.

Det var där i minglet efteråt som jag förstod varför det kommit så många. Trots bristen på tjusiga pokaler och pengar.
Man kom för stämningen, den vackra och utmanande banan, för att hedra Charlie och löpningen, för den goda maten, för att få sin tröja och helt enkelt hänga tillsammans med likasinnade. Och du vet hur det är. Ryktet sprider sig. Nästa år kanske det är dubbelt så många och parkeringsraderna ännu fler kilometer.
Jag skulle gärna kuta det igen men då utan att maska.

Guld kan verkligen glimma på olika vis..
Om man nu ska se någon fördel med att slöa och inte ta ut sig på ett lopp så är det väl att jag hade en himla massa energi över. Fixat och donat, lapat sol, läst, fått jobb gjort och kört ett bra pass på gymet.


  
Kram från Ingmarie.

2 comments to "Sunday = Raceday"

Tuesday 2016-04-05 07:49
bureborn
Ibland är överraskningar verkligen lite extra glada - det där låter som ett jättehärligt lopp och en skön upplevelse! Snygg handskriven plakett också. Jag skulle välja en sån framför en ful medalj i fejkguld vilken dag som helst.
Tuesday 2016-04-05 17:52
Ingmarie
bureborn: jag håller med! Tänk att någon suttit och skrivit alla dessa plaketter! Vilken grej liksom! :-D

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?