Weblog #4750

Tuesday 2016-04-05 04:09
Author: Ingmarie Nilsson
Hur jag kan börja fundera en helt vanlig måndag...
Jag är mycket, mycket medveten om att jag är en oerhört lyckligt lottad människa. Att jag är en del av den minoritet i världen som har ett hem, kan bli mätt varje dag, har en kropp som fungerar och att jag kan göra denna fantastiska resa.
Du ska veta att det går inte en dag utan att jag tänker på det och jag uppskattar till fullo varje vaken stund. Även när jag sitter i bilkö, kippar efter andan vid en intervall eller fått en kaktussticka i foten.

Som så många andra har jag också haft mina dalar. Inte bara det där långa besöket i det svarta hålet jag berättat om flera gånger innan.

Jag har även varit hemlös, arbetslös, utan pengar, gått igenom egen skilsmässa och även närståendes. Jag har varit snubblande nära "andra sidan" flera gånger och jag har upplevt död, stor sorg och djup saknad.
Säkerligen inte mer än vad många andra gått igenom och helt klart är att topparna är betydligt fler än dalarna!

Allt som händer och som man går igenom har inte en mening enligt mig men när jag ser tillbaks på allt det där som hänt hittills så kan jag ändå välja att tänka att det kanske ändå funnits något slags syfte med allt.
Det som hänt har ju också format mig till den jag är i dag.
På gott och ont.

En hisnande fundering är att det finns så mycket ”om” i livet. Om inte det och det hade hänt så hade inte nästa sak heller hänt.
Vad vi vet…
Så är det säkerligen i allas liv. Ditt med.
Att alla dessa "om" gjort att du är där du är i dag och gör det du gör.
Om jag inte hade börjat kuta så hade jag ganska säkert inte suttit här i Albuquerque och plitat ihop dessa rader nu. Jag kanske inte ens hade bloggat. Eller ens varit i USA ö.h.t.
När jag börjar fundera på alla de där ”omen” kan jag bli alldeles svettig. Så vilken himla tur att jag haft så många "om" och valt som jag gjort. Annars kanske jag hade suttit i en dragig husvagn på en öde camping och byggt tändstickshus.
Vem vet liksom?

Förresten, om (!) du också gillar denna typ av klurigheter så missa inte t.ex. filmen Sliding Doors om du inte sett den.
Gammal men lika bra för det och kan ses mer än en gång.

Här, in the Land of Enchantments har det hettats till rejält med över +25 grader. Och jag är ju inte den som klagar på sånt.
Utan solen vissnar jag.


Hur knasigt det än låter så blev träningen ändå inomhus. Cykelintervaller + yoga + poolrun för den som möjligtvis undrar.

Kram från Ingmarie.

5 comments to "Hur jag kan börja fundera en helt vanlig måndag..."

Tuesday 2016-04-05 07:56
bureborn
Så fint och klokt skrivet och tänkt, Ingmarie!
Jag tror som du: det finns ingen mening med det som händer i våra liv. Jag bara vägrar att tro att det finns en mening i att vissa människor drabbas av så oerhört mycket sorg och smärta och lidande och elände. No way! Men det som händer gör oss till dem vi är, med alla våra positiva och negativa sidor. Men det finns såna där om som jag önskar att många slapp uppleva.
Tuesday 2016-04-05 12:58
Anna
Ja alla dessa OM. Det är ju bara världens största slump att man sitter precis här just nu. OM jag inte hade hittat min plånbok som jag tappade den 21 november 1992 hade jag inte kunnat gå ut på kvällen och då hade jag inte träffat Fredrik och då hade jag definitivt inte suttit i Skåne. Frågan är om jag ens sprungit eller mest suttit i Umeå och ätit chips...
Tuesday 2016-04-05 17:56
Ingmarie
bureborn: TACK! Ja precis så. Vissa om känns så otroligt meningslösa.. Men kanske vi en dag kommer inse och förstå att de inte var det? Vem vet liksom? oavsett så känns det bättre att välja att tänka att det finns ett syfte någonstans...

Anna: men vilken grej! Vilken tur du tappade plånboken! Om jag inte gått med i "Spraydate" vid Milleniumet så hade jag troligtvis aldrig träffat Anders och DET hade varit förskräckligt ju! jag hade ganska garanterat inte bott i 08a land i alla fall. jag kanske hade suttit i Skåne och käkat chips. ;-)
Saturday 2016-04-09 01:04
Janne Löfgren
Du måste vara en av dom klokaste människor jag vet!
Saturday 2016-04-09 19:24
Ingmarie
Janne Löfgren: Åh vad snällt sagt! Tack! Men jag tror du har många kloka runt dig. :-) Du själv inkluderat. :-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?