Weblog #4764

Monday 2016-04-18 20:39
Author: Ingmarie Nilsson
Med coach
Simning är en underbar idrott men lurig som attan.
Underhåller man den inte så är den mer eller mindre förlorad.
Åtminstone om man som jag inte till fullo riktigt fått till varken tekniken eller flytet.

De simpass jag gjort de senaste 4-5 månaderna är lätträknade och varje pass har mest känts som ett evigt kämpande och hur oskoj som helst.
Men eftersom jag verkligen vill kunna simma bra så är det bara att ta tag i det ordentligt (igen) och se till att få ordning på det hela en gång för alla. Simning är en av de grejer som är väldigt svårt att lära sig utan hjälp om man vill få till en bra teknik.

Nu är det då så himla turligt att en av mina kollegor är en extremt välmeriterad multisportare och förutom löp-och cykelcoach är han även simcoach.
Plus att Nicholas är en rackare på swimrun, som ju är ett moment i sig, så valet att fråga honom om hjälp var liksom både lätt och självklart. Dessutom vet jag sen innan att han är otroligt pedagogisk, lugn och metodisk.


Simning är svårt för mig och har varit hela tiden även om det varit små (flyt)ljusglimtar emellanåt.. Simning är så totalt olikt löpning att det är som att jämföra en blå Volvo med ett blått munspel . Enda likheten är att de har samma färg. Enda likheten mellan simning och löpning, som jag ser det, är att man måste andas.

Och äntligen var det skoj igen!
Inte en enda gång kände jag att jag var så kass som jag vet att jag egentligen är helt enkelt för att Nicholas lyfte fram det som trots allt var lite bra och korrigerade det som var mindre bra.

I en timme övade jag flytläge, armsträckningar, rotationer, benspark och tryck. Sen gick brandlarmet och vi fick rusa ut! Jo, på riktigt! Och om du inte vet kan jag berätta att det är ganska kallt att i blöta kläder vara ute i några ynka plusgrader.
Tack och lov var det falskt larm så jag kunde värma upp mig i bastun när vi blev insläppta igen.

Så nu ska det nötas, nötas och nötas. Jag vill ju inte göra min supercoach besviken eller slänga pengarna i sjön (!) och ffa vill jag kunna simma så där lätt och ledigt som det kan se ut en gång för alla. Gärna snabbt också.

Kram från Ingmarie.

3 comments to "Med coach"

Tuesday 2016-04-19 23:00
Lisa
Spännande med coach! Det går nog snabbt att hitta tillbaka till flytet:)
Kram
Hemskt med larmet förresten.. Hurva!
Wednesday 2016-04-20 07:55
bureborn
Kul med coach! Simning tänker jag är en sport där en coach är lite extra bra att ha. Mycket teknik är det. Har jag förstått. Trots att jag själv nästan aldrig kliver ner i vatten. :-)
Wednesday 2016-04-20 20:52
Ingmarie
Lisa: Hoppas du har rätt! Härligt att träffa dig i dag! Tycker vi gör detta till en vana!

bureborn: ja en coach är nästan en nödvändighet tror jag! Det blir roligare med har jag märkt. :-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?