Weblog #4766

Wednesday 2016-04-20 21:45
Author: Ingmarie Nilsson
Temperaturväxlingarna
Vi männsikoknytt har många unika förmågor i jämförelse med andra levande varelser. Liksom vi inte har vissa förmågor som andra har.
Om vi t.ex. blev helt lämnade i naturen utan några som helst hjälpmedel skulle vi ganska säkert snart duka under medan de flesta andra djur klarar det galant hela sitt liv.
Å andra sidan har vi människor t.ex förmågan att kunna tänka abstrakt och att anpassa oss till olika temperaturer.

Ju mer jag tänker på det där med kroppens förmåga till temperaturväxling ju häftigare tycker jag det är. Vilken grej liksom. En inbyggd termostat!

I dag svettades jag först så kläderna droppade när jag höll i ett Indoor Runningpass. (Ja det kan verka lite tokigt att kuta inomhus nu men hellre det än att sitta still på en kontorsstol. Klassen finns, jag gillar det och har förmånen att få göra det som jobb. Inte mycket att tveka på liksom.)

Några timmar senare efter ett sim- och poolrunpass tillsammans med härliga Lisa så frös jag så tänderna skallrade. Men det gäller att jag ligger i och övar, övar, övar nu om det ska bli någon vettig simmare av mig. Dessutom vill jag ju inte skämmas inför coachen. Det är en sak om jag övat och ändå inte kan. En helt annan om jag inte kan för att jag varit för lat för att öva.


Frysandet satt hårt i så när jag tog mig hemifrån senare (igen) för att köra kvällens Outdoor Runningpass hade jag rena vintermunderingen på!
Om det var därför jag fick många blickar, eller om det var för att jag var så färgglad, låter jag vara osagt.
Varm blev jag i alla fall, så några lager åkte av, och kul hade vi jag och min partner in crime Pär, när vi drillade ett glatt gäng i en av Söders fina parker.

  
Innan jag kommit hem var jag kall som en isbit igen och det krävdes både varm dusch, kokhett te, raggsockar och filt för att tina upp.

Var är det där svenska lagom när man behöver det som mest?

Kram från Ingmarie.

2 comments to "Temperaturväxlingarna"

Thursday 2016-04-21 22:01
Rund är också en form!
Svenskt lagom?
Frågar hon som badar på vintern... Hehe! ;-)

Kram M
Friday 2016-04-22 10:25
Ingmarie
Rund är också en form: Haha. Det tänkte jag inte ens på. ;-) KRAM

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?