Weblog #4772

Tuesday 2016-04-26 20:30
Author: Ingmarie Nilsson
Tänk på hur du tänker
Jag tror helt ärligt på att man redan när man vaknar på morgonen i mångt och mycket kan bestämma sig för hur dagen ska bli.
Inte så du kan bestämma exakt vad som kan och ska hända utan mer hur du ska förhålla dig till det som kommer ske. Även det du inte vet om.
Nu menar jag inte stora trauman av olika slag utan vardagsgrejer. Som att kassakön är längre än du räknat med, solen skiner, chefen är sur, du får ett fint leende av någon, diskmaskinen läcker eller du blir bjuden på kaffe av en okänd.

Våra tankar styr så otroligt mycket mer än vi anar! Tänker du sura, buttra, negativa tankar är det galet svårt att vara glad.
Men tänker du snälla, trevliga och positiva tankar så är det å andra sidan galet svårt att vara sur.
Inte bara när det gäller det som sker runt omkring dig utan även hur du tänker om dig själv och ditt liv.
Man brukar säga att dit tanken går går också kraften. Så tänker du elaka tankar om t.ex en kroppsdel så kommer den kroppsdelen ganska säkert inte må bättre. Antagligen inte resten av kroppen heller.

Det här är inte längre hokuspokus eller flum flum. Vetenskapen har gått framåt enormt när det gäller just tankens kraft.
Det finns oräkneliga böcker och forskningsrapporter att ta del av.
Här är t.ex en intressant artikel. Liksom här och här.
Det finns även kurser att gå om man vill lära sig mer om olika metoder. Själv tycker jag ju att yoga och meditation är finfina grejer.

Så därför börjar jag varje morgon med att direkt yoga och meditera en liten stund. Där lägger jag liksom grunden för dagen. Där skapar jag en känsla av att (nästan) oavsett vad som händer så kommer jag att vara vänligt sinnad och det kommer att ordna sig.
Har jag extra tur som i dag när Jenny, en av mina absoluta favvo-yogainstruktörer, har ett extra 75 min yogapass på eftermiddagen som jag hinner vara med på så är min tankelycka total.
Bilden är inte från idag men känslan efter ett pass med Jenny är densamma.
Då förstår du kanske hur magiskt bra hon är. :-)


Sen tror jag i och för sig att oavsett om jag bestämt mig för att känna tacksamhet och glädje denna dag så hade det varit svårt att inte lyckas.
Förutom sol, god mat, planering och SL-flyt så har jag ännu en gång fått drilla ett av mina supergäng.


 
Vet inte hur länge de har varit ”mina” men det är länge nu. Trots att de alltid blir så trötta att de nästan inte ens orkar torka snoret.
Men minnet är som bekant bra kort ibland.
Kanske särskilt om man tänker glada tankar om svettiga händelser för då kommer man ju bara ihåg den goa känslan som endorfinerna alltid ger.

Kram från Ingmarie.

5 comments to "Tänk på hur du tänker"

Wednesday 2016-04-27 09:06
Anna (orka mera)
Ja negativa tankar leder oftast ingenstans mer än att man själv blir sur! Och kassakön går ju inte fortare för det! Fast ibland är det svårt ändå 😀. Som när det snöar i april och man måste gå ut...
Wednesday 2016-04-27 16:27
anneliten
För mig handlar det mycket om att sätta saker i perspektiv när de väl händer snarare än att tänka positivt i förväg. Vet inte riktigt hur jag ska förklara, men att se till att inget i livet blir så där urviktigt att man bryter ihop om det inte blir som man tänkt - utan istället hitta balans. Se alla delar i livet, så att varje del blir mindre dramatisk - do not know if I make sense...
Wednesday 2016-04-27 20:25
Ingmarie
Anna (orka mera): Jo det är tufft men då brukar jag tänka på alternativet. Sitta inne, eller hemska tanke inte kunna gå ut ö.h.t., är ÄNNU värre! :-O

anneliten: Fattar! Och då har du på något vis redan bestämt dig.Inte så att du skrattar och dansar om något trist händer men just hur du ska förhålla dig till det. En del har det i sig som du verkar ha. Andra, som jag, får jobba lite med det där varje dag för att inte tappa fotfästet. :-)
Thursday 2016-05-19 19:36
Malin
Kloka tankar som alltid! Yogan kan man verkligen tacka för mycket! Fina tips om vidare läsning också. Tack tack!
Friday 2016-05-20 22:14
Ingmarie
Malin: Du om någon vet ju om det här med att kämpa och tänka om...

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?