Weblog #4784

Sunday 2016-05-08 20:50
Author: Ingmarie Nilsson
Ända in i kaklet
Minns du att jag bestämt mig för att inte planera så himla mycket vilka lopp jag ska springa utan mer leta lopp när jag känner för det?
Tycker det funkar ganska bra faktiskt! Det känns mycket roligare med spontaniteten och att få göra det kroppen känner för, än att långt innan vara orolig för att något oförutsett händer så det inte blir något. Eller för att just den dagen så är kroppen absolut inte med på det jag planerat.

Jag är medveten om att detta sättet också kan innebära att jag kommer missa en del lopp som jag kanske vill kuta helt enkelt för att det är fullt. Eller för att min kalender är fulltecknad. Men jag tar risken.

I torsdags bestämde jag mig för att kuta lopp i helgen och det som lockade var Lidingö Ultra 26 km. (Jag vet att 26 km inte är ultra men loppet heter så.)
Har ju kutat det en gång innan och gillade det stenhårt. Kuperat som attan och ca. 75% på grus/stig. Dessutom visste jag ju att det skulle bli Ingmarie-väder.


Det är inget jättelopp men tillräckligt stort för att man aldrig behöver kuta ensam. Stämningen är härligt avslappnad och hela arrangemanget är supervälorganiserat.
Många kroknade tydligen vid 18-20 km., antagligen p.g.a värmen, men det var typ där jag kom igång.
Kom på mig själv med att ha fegat och gått på sparlåga. Någonstans innerst inne är jag nog mer rädd för att skada mig än för att få en sunkig tid/placering.
”Hellre långsam och hel än skadad och (tillfälligt) snabb” liksom.
(Fast jag vet ju inte om det hänger ihop så där egentligen. )
Men när jag kom ikapp ena tjejen efter den andra så växte de gamla hornen ut och de sista 5 km körde jag verkligen allt jag förmådde.
Och kroppen höll!
Någonstans där stod även finaste Jenny och hejade.
Och fotade!


  
10 min. sämre än förra gången och 3 placeringar back, men 5.a totalt och 1:a i Masterklassen är jag väldans nöjd med!
Bara Finisher-tröjan var värd att svettas för!Att åka SL en söndag mellan Lidingö och Bagis tar sin lilla tid , särskilt när man tar en liten omväg för att hänga en stund tillsammans med ovan nämnda Jenny, men hem kom jag.
Fixade till en matlåda och rullade ner till Söderbysjön för bad och lite siesta.

Vilken lyx!
Hela jag älskar det här vädret!
I min värld hade det gärna fått vara så här alltid. Har inte alls något behov av en massa årstider. Särskilt inte den där grå, isiga, moddiga och kalla mellan november och april.
Så här är mycket bättre!


Där hade dagen kunnat sluta egentligen men så lockade Ulrika med ett poolrunpass och jag är ju inte den som säger nej till något sådant.
Hojjade hem, packade väskan, hojjade vidare till Eriksdalsbadet, poolrun och simning i totalt en timme (sen stängde de), bastu och en massa härligt babbel.


Det var väl en smula segt att cykla hem uppför alla backar, totalt blev det nog nästan 2 mil på skruttcykeln, men jag tror det där var perfekt återhämtningsaktiviteter för mina ben.
Nu får de dock vila i soffan. Tills i morgon. :-)

Kram från Ingmarie.

3 comments to "Ända in i kaklet"

Sunday 2016-05-08 21:57
Anna (orka mera)
Spontanlopp när det är som bäst! Grattis till finfin prestation! Och vad gäller vädret... Kunde inte vara mer enig! Eller två årstider hade funkat: vår och sommar...
Sunday 2016-05-08 22:21
Hans Westerback
Härligt jobbat i värmen! Jag sprang 18 km i LL-spåret, mot slutet blev det ett par km tillsammans med er just efter 26-passeringen. Fick en del uppmuntrande hejarop, som jag fick avböja "jag är inte med, har bara sprungit 15 km"😃
Monday 2016-05-09 20:43
Ingmarie
Anna (orka mera): tack! och Grattis du med! Jag håller med. Våren är också fin. OM den inte innehåller snö och vinterkläder som i år. :-O

hans Westerback: TACK! Nästa år kanske du ska springa banan med nummerlapp du med? Jättefint lopp!

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?