Weblog #4793

Tuesday 2016-05-17 21:52
Author: Ingmarie Nilsson
(Iskall) Tisdagslycka!
Om en och en halv dag öppnar Eriksdals utebad för säsongen och som jag längtar.
Även om luften är kall så är vattnet i bassängen alltid perfekt och bastun är den bästa jag någonsin satt min fot i. Dessutom är det så himla skönt att kunna andas frisk luft, få solljus och höra fåglarna.
Men ännu är utebassängen stängd så det blev till att köra vattenlöpningsintervallerna inne. Funkade såklart det också.

Swimrun gör man däremot ute oavsett så länge det bara är (hyfsat) isfritt. Och i dag är det tisdag igen och åter dax för Sickla Swimrun-träning.

Precis som förra tisdagen var det ett stort glatt gäng som samlades. Jag vet inte om jag har tur som hamnat i just denna grupp, eller om det är så här bland swimrunners, men alla är fantastiskt trevliga, snälla, mysiga, glada, hjälpsamma och ödmjuka.
Janne som håller i det hela är som en stor härlig nallebjörn och en klippa som fixar och håller ordning på allt och alla.Efter samlingen vid ”verandan” nedanför Hammarbybacken sprang vi i väg mot först simningen. Jag var på tok för kall och hade det kämpigt att hänga med i deras racerfart. Jag är trögstartad och behöver tid för att komma i gång. Tappade helt andan när vi hoppade i från klippan och fick jobba hårt på att behålla lugnet. Men med tålamod och mantra kommer man en bra bit på vägen mot lugnet har jag märkt. Vid andra simningen gick det mycket bättre och snart var kroppen med i matchen. Nästa gång ska jag se till att värma upp ordentligt innan.

Höll i hop med mina superboys hela vägen. Den ena är allra bästa Fredda som jag inte sett sedan november och ska köra race tillsammans med redan om 1,5 vecka. Så kan det nämligen bli om två galenpannor börjar fundera på samma sak.
Det är då spontananmälningarna haglar utan någon riktig eftertanke. Nåja. Fredda är pro så jag hänger väl bara med och hoppas jag inte fryser ihjäl…

Den andra grabben är Ingemar som jag inte kände innan förra tisdagen men som jag ju nu ska försöka ta mig igenom det här äventyret med. Han är en tuffing som vågar dras med mig. Tror inte riktigt han begripit det... Jag får förlita mig på min seghet för när det gäller styrka och snabbhet är jag ljusår efter honom.

Goa grabbar helt enkelt!

Fredda, jag och Ingemar framför..
Fredda, jag och Ingemar framför..

...första simsträckan. Fast här är vi klara. :-)
...första simsträckan. Fast här är vi klara. :-)
 
Precis som förra veckan var (är) jag skyhög på endorfiner och lycklig in i magen. Både för upplevelsen och för alla sköna människor som är med.
Coach Nicolas var också där och kollade för att ge mig tips och feedback. Låter nog mer seriöst än vad det är men helt klart har hans hjälp utvecklat min simning en hel del.

En sak var det dock dåligt med denna kväll.

Värme!

Men nu har jag lärt mig.
Dubbla tröjor, vinterbrallor, tjocka sockar, torra skor, två jackor, vantar och mössa så klarar jag mig ända hem på gammelhojjen.Om du inte vet så kan jag berätta att ljummet vatten på iskall kropp kan göra galet ont. Men man glömmer fort du vet. Nu har t.o.m fingrarna tinat upp så jag kunde skriva allt det här och jag längtar redan till nästa gång!

Kram från Ingmarie.

4 comments to "(Iskall) Tisdagslycka!"

Wednesday 2016-05-18 08:20
bureborn
Jag blir glad ända in i hjärtat av att läsa ditt inlägg! Du lyckas verkligen förmedla hur härligt du tycker att det är! Och det även om jag finner det obegripligt att någon frivilligt slänger sig i iskallt vatten. :-)
Wednesday 2016-05-18 08:27
Anna
Det är bara du som kan få kallt vatten att låta skönt :). Men jag låter mig inte luras så lätt....
Wednesday 2016-05-18 19:45
Lisa
Ja alltså jag är mäkta imponerad. Tur att du är en vinterbadare! :)
Wednesday 2016-05-18 21:00
Ingmarie
bureborn: Vad bra att det ändå märks att jag älskar det här FASTÄN jag är en fryslort. Lite obegripbart är det även för mig. :-O Jag försöker att helt enkelt inte tänka så myclet.

Anna: Fake it til you make it! Det är inte precis "skönt" men galet skoj!

Lisa: Vinterbadandet hjälper inte skvatt. Eller kanske. Chocken av iskallt vatten är jag ju liksom van vid. ;-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?