Weblog #4804

Saturday 2016-05-28 21:35
Author: Ingmarie Nilsson
Racerapport Utö Swimrun Sprint
Den här dagen kunde ha slutat nästan innan den hade börjat och mitt och Freddas spontanplanerade race inte bli mer än en svindyr anmälningsavgift.
När vi träffades på tuben började vi babbla så mycket att vi glömde hoppa av vid rätt station, fick byta tåg, åka tillbaks och sen tokrusa över Medborgarplatsen till Södra station för att hinna med pendeltåget mot Västerhaninge.
Tokrusa på morgonen är väl aldrig någon hit och med en packning à la megabig och megatung är det dessutom förbenat jobbigt.

Men vi hann!
Hade t.o.m en minuts marginal!
Väl i Västerhaninge blev det buss och sen båt till Utö.
Två timmars resa kan var sjukt drygt men med rätt sällskap så försvinner tiden på ett tjillenix!


 
Utö Swimrun Sprint är totalt ca. 12 km. och en baggis om man jämför med söndagens 39. Men man ska inte jämföra sig med andra och man ska ju börja någonstans.

Oavsett så kan man lätt konstatera att swimrun-sporten växer så det knakar! Nu finns det race i massor av länder och bara idag var det nästan 10 olika nationer representerade. Coolt!
Vi som redan fastnat förstår ju varför. Det här är verkligen vansinnigt roligt!

Innan den gemensamma genomgången av racet så var vi bara tvungna att fika på Bakgården. Ett supergulligt bageri som bl.a är känt för sina kanelbullar och sitt bröd.
Tror det där var ett perfekt laddningsställe!Den gemensamma samlingen innan innebar att tävlingsledarna berättade om hela swimruns historia i allmänhet och Utös i synnerhet. Riktigt intressant! Regler och bana gicks igenom och alla lag fick nummerlappsväst, karta mössa och chip.
När det gäller ”vanliga” löptävlingar bryr jag mig inte särskilt mycket om hur banan är men när det gäller swimrun har jag verkligen fattat att det är en stor fördel att veta vad som väntar. Coachen hade berättat en hel del om banan för mig innan, han kan den i sömnen efter alla träningspass och race där, vilket jag nu i efterhand är jätteglad över att han gjorde. Genom att veta innan så kan man vara mycket mer förberedd på både underlag, hur det ser ut där man går i och ur vattnet, hur strömmarna är och så klart hur långa sträckorna är.

Och jag är sjukt glad över gårdagens investeringar för jag är helt säker på att jag hade frusit förskräckligt mycket i det 10-gradiga vattnet utan min extra värmetröja och mina värmehandskar.
Enda nackdelen med alla prylar är väl att det tar en faslig tid att ta på (och av) sig. Men man håller å andra sidan värmen.
Det är inte heller riktigt läge att bli kissnödig när allt kommit på. Men det blir man. Förstås.

Chip-påsättning och…
Chip-påsättning och…
…klädpåsättning.
…klädpåsättning.

 
När vi började värma upp kändes det så där overkligt som det kan göra när man inte riktigt fattar att det snart är dax.
Som om man är med i en film. Eller drömmer.
Men det var verklighet och jag kände mig mest bara otroligt glad, lycklig, tacksam och förväntansfull.
Totalt tror jag vi var 50-60 anmälda lag som klämde ihop oss i startfållan.


Starten gick med ett dunderskott, vi kutade, simmade, kutade, simmade om och om igen av hjärtats lust. Det var kul från steg ett till det sista och inte en enda gång fick jag ”andningspanik” i vattnet trots kylan, vågor, sparkande ben med skor och viftande paddlar.

I swimrun springer man i princip alltid i par. Det är ett teamwork från början till slut där man inte får vara mer än max 10 m. från varandra. Jag och Fredda känner varandra väl men vi hade bara övat ihop en gång före så med tanke på det tycker jag vi gjorde ett sjukt bra teamjobb.
Sjua totalt i mixklassen, som också var den största klassen, är väl godkänt tycker jag. Ska väl tillägga att det var inte min förtjänst att det blev så där bra. Förutom att Fredda är en fantastisk vän så är han även en perfekt teammate som aldrig stressar på trots att han säkerligen hade kapat åtskilliga minuter om han haft ett snabbare sällskap än mig.


 
Under precis hela dagen, före, under tiden såväl som efteråt, har det varit en otroligt härlig stämning bland alla. Spelade ingen roll om det var elitlag eller absoluta nybörjare, alla var lika välkomna och alla hyllades.
Som en stor familj där alla var lika mycket värda.
Otroligt fint tycker jag!

Efteråt var det snabbt av med kläderna, på med torra och sen var det bara att mysa med härligt eftersnack och mer fika innan den lika långa hemresan.
Men som sagt var, med trevligt sällskap försvinner tiden blixtsnabbt och denna gången gick vi av vid rätt stationer, slapp tokrusa och kunde i lugn och ro planera nästa äventyr.
För det här mina vänner, det här är nästan livsfarligt vanebildande.
Tack för i dag bästa Fredda, tack Ö till Ö swimrun World Series och tack coachen för all hjälp och pepp!

Kram från Ingmarie.

3 comments to "Racerapport Utö Swimrun Sprint"

Sunday 2016-05-29 22:08
Anna
Grymt jobbat! Och härligt med en stor swimrunfamilj. OCh kanelbullar. Kan liksom inte bli bättre. Fast själva simningen ställer jag mig fortfarande lite skeptisk till :)
Monday 2016-05-30 08:50
Ingmarie
Anna: Utö är ett grymt träningsställe och du skulle äääääälska Bakgården!
Tuesday 2016-05-31 08:21
bureborn
Stort grattis till er! Sjunde plasts är ju hur bra som helst- och dessutom njöt ni av upplevelsen och teamworket. En kanondag! Men fy tusen vad det ser kallt ut, tycker badkrukan jag. :-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?