Weblog #60

Monday 2008-01-28 16:27
Author: Ingmarie Nilsson
Jaha. Då har jag fått reda på att jag käkat gift (dvs. antibiotika) helt i onödan. Det nya odlingssvaret visade nämligen att det växer MRSA i såret. Dvs. Meticillinresistenta Staphylococcus aureus. Sånt man kallar sjukhussjukan.Med andra ord biter inte antibiotikan jag tvingat i mig varje dag.

Bacillen finns naturligt hos många av oss. Problemet är när de hamnar i sår. Vet inte om jag har fått det här hemma eller i Indien men det är ju lite skumt att det inte syntes någonting på den första odlingen.

Det positiva är att såren ändå har läkt ganska bra och det finns ett antibiotika som jag kan ta om "jag vill". Har tagit ut det från apoteket men tänker avvakta. Läker det av sig själv så är det ju mycket bättre. Kör på med mina huskurer för det verkar ju fungera.Molkosan, zink, Fortodol,C-vitamin, propolis.

Ingen höjdare det här men kanske ännu ett tecken på att jag inte ska vara inom sjukvården? Åtminstone inte på "sluten" avdelning. Jag är "bannlyst" inom vården tills dess att såren är läkta och TRE negativa prover har tagits. Lär ta sin lilla tid.
Känner mig lite smått pestsmittad. Vanliga sociala kontakter är ingen fara och kramar går finfint :-)Får dock inte bada på offentliga bad, måste hela tiden se till att såret är täckt om jag tex. är på massage, egen handduk o.s.v.

Men det kunde helt klart varit värre. Jag kan ialla fall åka i morgon! :-)

No comments yet to ""

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?