Weblog #615

Wednesday 2008-10-29 09:36
Author: Ingmarie Nilsson
Veckans tänkvärda
Det kommer alltid att finnas mängder av skäl till att undvika det du verkligen vill.

/Okänd

Fjäril
Fjäril

2 comments to "Veckans tänkvärda"

Wednesday 2008-10-29 09:59
mia
Ditt inlägg om att våga vägra rosa bandet förstod jag inte rikigt. rosa bandet och blå bandet är enligt mig bra sätt att stödja forskning kring två typer av cancer.

Ett band kostar 20 kronor,och du ställde dig frågande till hur mycket som går till forskning och hur mycket går till försäljaren, Cancerfondens administration osv?
Av de 20 kr går hela summan till Cancerfonden om bandet säljs via en butik eller ett företag. Säljs det via en förening går 15 kr till Cancerfonden och 5kr kr till föreningen. Cancerfondens insamlings- och administrationskostnader uppgår till 16% av de insamlade medlen. kostnaden för framtagandet är 73 öre inkl frakt/band.
kram

Wednesday 2008-10-29 10:27
Ingmarie
Nej, allt går inte till cancerfonden. Jag är emot att det blir ett sånt jämrans jippo runt allt detta. En stor show bara!
Rosa disktrasor, rosa affärer, rosa flingor allt vad det nu är. Där är det företagen som tjänar på det i slutänden. Jag är som sagt var emot ALL cancer. Inte bara bröstcancer.
Varför inte bara skänka pengar utan alla dessa mellanhänder och kringarrangemang? Lite som om det är "finare" och "bättre" att visa att man stödjer. Då syns det att man GÖR något. Välgörenhet i det tysta verkar "ute".
För det kan ju inte handla om att folk inte VET!? Med tanke på hur mycket pengar som trillar in efter galor, kampanjer o gud vet allt.

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?