Weblog #62

Monday 2008-01-28 21:10
Author: Ingmarie Nilsson
Fetknoppar
Läste precis i dagen DD (Dalademokraten)att Borlängeborna blir fetare och fetare.

Faktum är att de är fetast i Sverige. 35% av kvinorna är överviktiga eller feta och hela 51% av männen.Jämförelsevis är genomsnittssiffrorna i Sverige 26 respektive 41%. Borlängeborna rör sig för lite och äter för dåligt helt enkelt så nu ska kommunen och folkhälsoplanerare ta tag i det hela. Uppmuntra till vardagsmotion o.s.v.
Inte bara de vuxna utan även barnen.Elever i årskurs sex och nio ska göra konditionsmätningar. Efter tre år väntas konditionen vara tio procent bättre.

Väldigt bra initiativ men frågan är varför det har fått gå så här långt? Redan för flera år sedan visste man att Dalfolket var fetast i Sverige. Och det räcker inte med att bara få Borlängeborna att gå en sväng. De måste lära sig mer om hur de ska äta och vad följderna blir om man inte tar hand om sin kropp.Och knopp. Det finns ingen garanti mot sjukdomar och annat men man behöver ju inte så att säga "hjälpa till" genom att missköta sig.
Människor behöver inse att man faktiskt MÅSTE träna.

Samtidigt är det konstigt för många är ute och motionerar eller tränar på något vis. Men det kanske bara är en liten klick och det är denna samma lilla klick som jag alltid ser.

No comments yet to "Fetknoppar"

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?