Weblog #685

Saturday 2008-11-15 19:01
Author: Ingmarie Nilsson
Till och med stackars hönor drabbas av EU
I gårdagens DN kan du läsa att 50 000 hönor fortfarande sitter i trånga, hemska, oinredda burar som egentligen inte är tillåtna enligt svensk djurskyddslag.

Men eftersom Sverige är med i EU så måste regelverket stämma med de europeiska reglerna och det gör de inte enligt de berörda äggproducenterna.

Så nu ska bl.a. tre av dem, genom en advokat Martin Erling, driva en skadeståndsprocess mot staten då de hävdar att omställningen gett dem "produktionsbortfall" och "handelshinder" i EU.

Och gissa vem som får betala "kalaset"?
-Det är skattebetalarna som betalar för de här processerna, säger Charlotte Berg, lektor i djurskydd vid Jordbruksverket.

Idioter!
Bura in dem!
Hade vi inte varit med i (skit) EU så hade hönorna varit fria och plågobönderna borta!

Köp absolut inte ägg från burhönor utan välj rätt ägg.
På så vis minskar du efterfrågan och då minskar även produktionen.

2 comments to "Till och med stackars hönor drabbas av EU"

Sunday 2008-11-16 16:42
anneli
Jag är för EU. De 1000 bokstäverna jag har på mig räcker inte att förklara varför... Men, vi lever i en omskapartid där det nya Europa växer fram ur skilda kulturer. Att jämka ihop regler och lagar kommer inte att lösas snabbt. Under tiden tycker jag precis som du - använd konsumentkraften och köp absolut inte ägg från burhöns! Äggen ska vara märkta och inga 3:or (=bur) kommer över min tröskel!
Sunday 2008-11-16 20:01
Ingmarie
Bra att du inte köper "nr 3 ägg". Hoppas det bara är "nr 0" som hamnar i din matkasse...
Ang. EU så är det just det att vi är så många OLIKA kulturer. Vi ÄR olika. Lever olika liv. Har olika klimat. Olika förutsättningar. Olika vanor och ovanor. Herregud människor tål ju knappt att det bor en grek i huset jämte eller hur slött det är i Spanien när de är där på semester.
Att då enas om gemensamma regler och lagar...
Tyvärr, jag tror inte på det.
Inte på gemensam valuta heller. Faktum är att Sverige har klarat sig väldigt bra under finanskrisen tack vare att vi har en EGEN valuta.
Några få % av allt i EU är bra men över 90% är skit.
Dessutom vill jag ha kvar våra olikheter, våra olika valutor, våra olika kulturer. Inte bunta ihop allt till en grå EU-massa.
Och jo, 1000 tecken är lite när EU ska kommenteras. ;-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?