Weblog #78

Sunday 2008-02-10 21:05
Author: Ingmarie Nilsson
Wireless och Morton
Jag älskar verklgen tekniken när den fungerar!

Sitter just nu utanför Village Place och surfar. Gratis! Med min egen dator!Som har prickar där det behövs. Visst ÄR det fantastiskt?!? Perfekt temperatur. 20-25 grader med en svag bris som fläktar.
Som lite plåster på såren.
Mådde något bättre i morse även om jag fick kämpa rejält för att få i mig frukosten. (I normala fall är det en av dagens höjdpunkter) Jag och Anders tog bilen till Okeeheele State Park för att kuta i förmiddags.Det är jättefint där med sjöra,fotbollsplaner, basebollplaner, BMX bana, kanotuthyrning, en mile bana gjord av mjuk bark att springa på, cykelbanor och naturligtvis en golfbana. Florida måste vara golfarnas paradis för de har tagit upp varenda gräsplätt som finns!Och tyvärr är de, golfarna alltså, inte överförtjusta när löpare beträder deras fint ansade banor..:-(

Hur som helst. Mina ben kändes lätta men mina fötter..De gör så sabla ont! Efter 70 minuter gav jag upp. Som att ha knivar skärande in i framfoten. (Inte för att jag vet hur det känns men..) Orsaken heter "Mortons tå". Drabbar tydligen oftare kvinnor än män men orsaken är inte helt klarlagd.
I handboken kan man läsa:
"Betingas möjligen av tryck utifrån, exempelvis för smala skor. Kronisk retning leder till bildande av en ömmande nervknuta.
Symtomen är en brännande, stickande smärta som strålar ut i tårna. Ibland domningskänsla. Vanligaste lokalisationen är mellan tredje och fjärde tån."
Eller som någon beskrev det:
"Smärtan ligger på från det att vikten rullar över från hälen till "framfoten" tills att foten lämnar marken och breder ut sig ungefär från tån bredvid stortån ("pektån"), d.v.s. från mitten av foten, och snett utåt/bakåt."

Det man kan göra är att avlasta och i värsta fll operera men det resultatet där kan t.o.m. bli sämre. Hittade ett tips på nätet om hur man kan lägga små rullar mellan tårna som jag ska prova. Har provat inlägg för framfoten, s.k. pilottis, men de har hittills inte fungerat så bra.Har någon något bra förslag så maila!!! Det får bli alternativträning några dagar. Nu är tack och lov såret läkt så jag kan hoppa i poolen. Och på gymet är det ganska enkelt att roa sig..

Anders skuttade dock fram så det är ju tur att någon i familjen är hel och frisk..

No comments yet to "Wireless och Morton"

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?