Weblog #8

Thursday 2006-08-03 14:23
Author: Anders Gustafson
Konflikter, krig, misär
Människan anses tillhöra de mest intelligenta varelserna på denna planet. Trots detta visar han (jag skriver han istället för hon eftersom detta gäller framförallt så kallade män) dagligen prov på motsatsen.


Nu är det krig nere i Libanon. Ännu en gång... Jag var i Beirut 2003 och såg en massa sönderbombade hus från det tidigare kriget som utspelades i Libanon för 20-30 år sedan. Dock fanns det för tre år sedan många nya byggnader och även en hel del återuppbyggt. Beirutborna började så smått hitta tillbaka till sin framtidstro. Så kommer nu detta. Alla hemska bilder som återigen blossar upp i minnet på dem som var med förra gången.

Detta är dessutom bara en av alla konflikter som pågår runt om på vår planet. Även i detta fall verkar man(nen) tro att det bästa sättet att lösa detta är genom att visa vem som har de största missilerna, de största stridsvagnarna, de snabbaste helikoptrarna, den största armadan av bomber och granater. Men det enda man egentligen visar är feghet.

Vem som har rätt och vem som har fel när det gäller kriget mellan Libanon och Israel (och alla andra inblandade i krigen som pågår runt om i världen) ska jag inte försöka uttala mig om. I mina ögon är det dock ingen som har rätt, eftersom det endast finns förlorare när män börjar fäktas som tuppar. Skjut ihjäl din granne så får du det bättre, eller hur tänker de? Nämn ett krig som bara haft vinnare...

Fridtjof Hansen hade så rätt:
War will cease when men refuse to fight.

No comments yet to "Konflikter, krig, misär"

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?