Weblog #812

Tuesday 2008-12-16 15:45
Author: Ingmarie Nilsson
Inte bara blaj men ändå konstigt
Det finns faktiskt vissa fördelar med att skutta omkring på kryckor.

I princip alla blir otroligt hjälpsamma, snälla och tillmötesgående.

Håller upp dörrar, stannar vid trafikövergångsställena, går av trottoaren ner i snösörjan på vägen för att jag ska få plats, hejar (trots att jag inte vet vem det är), fixar stol så jag kan sitta, låter mig gå före i kön (jo, det är sant!), gatuarbetarna flyttar koner och maskiner för att jag ska kunna komma fram (jo, även det är sant!) och hyrsevärden har (äntligen) lyssnat på mitt gnäll om att de måste sanda bättre.

De trodde kanske det var deras usla (läs obefintliga) sandning som gjort att jag går på kryckor, och är nu rädda för att jag ska stämma dem på en riktigt fetefet ersättning.

Tänker låta dem fortsätta tro det.
Hehe.

Samtidigt är det märkligt att när det är en sådan här grej du råkat ut för, en skada som syns, då är det absolut ingen som ifrågasätter att du är sjukskriven.
Tvärtom!
Du skulle anses tokig om du jobbade.

Men har du ont i själen, d.v.s det som inte syns, och är sjukskriven, då kan du vara så gott som säker på att folk tycker du är både lat, en smitare och en samhällsparasit.

Visst är det bra konstigt?

2 comments to "Inte bara blaj men ändå konstigt"

Wednesday 2008-12-17 08:26
Ann-Charlotte
Ja det där med själaont, det har jag verit med om en gång, ett tag. Det är inte kul alls. För det är precis som du säger(skriver), många fattar ingenting varför man är nedstämd och inte orkar ta tag i sitt liv. Då är det "bättre" att ha foten i kläm, för då, minsann, då har man problem. Allt som gör ont, kan man inte peka på och säga; att HÄR gör det så himla ont, ge mig en Alvedon.
Konstigt.

ACB

Wednesday 2008-12-17 09:54
Ingmarie
Jag har med varit "där"... Inte kul någonstans men det värsta är nog att jag hela tiden var tvungen att på något vis "försvara" mig och förklara. Det är inte lätt att ta sig i kragen när man inte har någon krage att rycka upp sig i....

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?