Weblog #83

Tuesday 2008-02-12 19:48
Author: Ingmarie Nilsson
Road-idiots
Fastän det fullkomligt kryllar av poliser här så kör folk som galningar. (Läs idioter)

Under en dag ser jag mer poliser på vägarna, både med och utan blåljus, än under en hel vecka i Stockholm. För Falun blir det tre månader. Minst!
Poliserna stoppar fortkörare med en frenetisk energi. På bästa amerikasättet med blåljus förstås. (Alla böter kanske är en bra extra inkomst till staten? Eller de kanske t.o.m. har provision..? )
Men trots deras ständiga närvaro kör folk verkligen som idioter! Inte alla, men allt för många.
I går när jag skulle göra en vänstersväng så var det en snorunge som körde om mig på vänstersidan/insidan och alltså svängde in före mig!
Måste ha glömt hjärnan hemma..
Blinkers verkar de inte veta vad det är, och det där med att ligga i höger fil och köra om på vänstersidan existerar inte. Man kör om lite hur som helst. Gärna slalomvarianten. Och utan att blinka.
Snacka om trafikfara.

Musiken ska tydligen helst vara så hög att bilen liksom hoppar av sig själv i takt till dunket.
Extra coolt är det(tror de) när rutorna nedtonade så man inte har en aning om hur den som kör ser ut eller gör. Eller ens om det sitter någon i bilen! Kanske bara är en plastdocka eller en hund i förarsätet. Det är ju bara att lägga autodrivern i "D-läge" och säga bye bye till bilen. Vad vet jag? I det här landet förvånar mig ingenting och då menar jag verkligen INGENTING!

No comments yet to "Road-idiots"

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?