Weblog #831

Monday 2008-12-22 10:22
Author: Ingmarie Nilsson
För mycket mat?
Fick ett tips från Anneli om orsaken till muskelinflammationen.

Började själv söka på nätet och fann bl.a. denna intressanta artikel som hon tipsat om.

"Överätning", eller positiv energibalans som det heter på fikonspråk, under inaktivitet kan alltså göra att musklerna förtvinar och den inflammatoriska processen sätts i gång.

Studien var inte stor men onekligen intressant!
Gäller alltså att tänka efter vad jag stoppar i munnen.
God jul liksom... ;-)

2 comments to "För mycket mat?"

Tuesday 2008-12-23 14:20
anneli
Ja, men jag är ändå lite skeptisk (det är bara en liten studie, och jag har bara läst abstraktet). Varför svarar kroppen med inflammation när den får vila och mat? Jo, jag vet att motion är bra... Men stenåldersmänniskan i oss borde väl ändå välkomna lite vila ibland och uppbyggnad av lite reserver? IngMarie, jag tvivlar deesutom starkt på att du överäter i någon större utsträckning! Skickar dig en mental chokladpralin till jul! Och är glad att se att du är tillbaka på spinningcykeln!
Tuesday 2008-12-23 21:40
Ingmarie
Jag är med lite skeptisk men det är kanske helt galet.Människor som inte tränar och som äter "för mycket" har ofta värk och inflammationer av olika slag i kroppen. Samtidigt är det INTE bra att "sluta äta" när man tex är skadad för kroppen behöver (förstås) reperationsmaterial. Kanske något att forska vidare på för det är onekligen väldigt intressant!
Tack för pralinen!
MUMS! :-)
Tycker det är kul att du är "tillbaks" och önskar dig en underbar jul!

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?