Weblog #89

Saturday 2008-02-16 04:32
Author: Ingmarie Nilsson
Galen värld
Ligger i en GIGANTISK säng på Ramadan Hotell utanför Orlando och surfar. Och Anders har en lika stor. Vi är ju som sagt var in The States. Giganternas land.

Redan tidigt i morse blev jag påmind. Var på gymet tidigt som attan och på väg till bilen för att åka hem gick jag förbi en "bil" där enbart däcken var (nästan) lika höga som mig. Jag nådde knappt handtaget och det vet i sjutton om jag kunnat ta mig upp och in utan en stege. Eller ialla fall en pall.
Undrar just hur ägaren till den där skapelsen ser ut... Antingen har han (för jag är ganska säker på att det är en han) någon slags studsskor, styltor eller förbaskat långa ben.

Efter ett snabbt besök på vårt lilla bibliotek för att printa ut lite papper packade vi bilen full (fattar inte att det kan bli så mycket grejer för en tvådagars tripp) och drog i väg. Jag klämde in ett träningspass i poolen på vägen mot Florida Turnpike (snabbvägen norrut som är "Toll" belagd). Anders passade på att fota och studerade alla flygplan som for över himlen. Poolen ligger nämligen precis vid West Palms flygplats. Känns nice att veta att alla avgaserna dimper ner rakt på mig där jag ligger i plurret...
Men jag överlevde och det gick hur bra som helst att köra. Åtminstone tills vi kom fram till Orlando.
Vi hade riktat in oss på ett besök på Track Schack, en stor löparshop.
Visst var det fredag och visst är Orlando stort men alla dessa bilar! Och köer! Och shoppingcentra, hotell, höghus och neonlampor. Helt sjukt så mycket det finns. Vi kunde inte annat än förundras. Och värre blev det. Besöket i shopen var lite av en besvikelse så vi drog söderut mot Kissimmee och hotellet. Eller drog och drog...
Kunde nästan gått jämte bilen! Stockholm i rusningstrafik är som en fis i rymden i jämförelse. 4-6 filer där man får köra i 55 miles/hour bestod av oändliga köer som saaaakta segade sig framåt i svindlande 15 miles/hour när det gick som snabbast. Tror inte jag har sett så långa köer. Åtminstone aldrig på en så stor väg, med så många filer utan att det är p.g.a. varken olycka eller vägarbete. Fråga mig inte vad alla gjorde där på vägarna just då, vid just samma tidpunkt.
Slalomåkarna fanns förstås där med, men de hade det knepigt. Luckorna att klämma sig in i var sällsynta och oftast alldeles för små för deras bautabilar.

Men nu är vi här och det är helt ok! Vi känner oss som två får i en skock av andra hitlurade (får) som slussas än hit och än dit. Lättlurade som vi är (?) så gick vi på den lätta att om vi bara la till $50 så skulle vi få en parkentrance till.
Bla bla.
Så nu ska vi härja runt på både Universal Studios, Islands of Adventure och City Walk. Ska bli vansinnigt kul och jag är glad att vi är så "lättlurade". ;-)
Hade vi köpt parkentrance biljetter själva hade det gått på minst $130/person + hotell. Så helt lurade är vi nog inte...

No comments yet to "Galen värld"

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?