Weblog #9

Saturday 2006-08-05 23:53
Author: Anders Gustafson
Svävar bland molnen
Idag provade jag på att segelflyga. Vilken underbar känsla!

Efter två års vånda lyckades jag nu utnyttja mitt presentkort på segelflyg. På darrande ben begav jag mig till Borlänge Flygklubb på flygfältet i Romme för att ta mig upp i luften. Som jag trott innan så var det inte helt lätt att få med en tvåmetersman i ett litet, litet segelflygplan. Jag är ju van vid att de flesta fortskaffningsmedel inte är byggda för oss normalväxta, så det var ju ingen överraskning. Men efter positionsbyte med piloten, så löste sig även detta. Upp i luften drogs vi och när draglinan lossats så var det bara jag och piloten i den lilla farkosten, en kilometer ovanför backen. Helt magnifikt och jag förstår verkligen de som fastnar för segelflygning.

Nu har jag testat både fallskärmshoppning och segelflygning. Helt olika sorters upplevelser, men en oerhört häftig upplevelse i bägge fallen. Vid fallskärmshoppet var det sprutande adrenalin till max, när jag blev "utknuffad" av min tandempilot på 4000 meters höjd. Segelflygningen idag fick mig istället att känna ett lugn när vi gled fram på tusen meters höjd i sakta(?) mak.

Bägge adrenalinkickarna rekommenderas varmt!

2 comments to "Svävar bland molnen"

Monday 2011-10-03 18:03
LOPARJANNE
Du är tuff du! Som flygrädd är jag glad om jag fixar att ta mig till New York nästa år för maran... Mina ben skakade bara av att läsa om ditt äventyr :)
Monday 2011-10-03 18:16
Ingmarie
Löpar-janne; det här var dock längesedan och dessutom Anders som gjorde. :-)

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?