Weblog #91

Sunday 2008-02-17 05:20
Author: Ingmarie Nilsson
Universal Florida
Vi har haft en helt makalöst rolig dag! Trots att bilköerna dit var längre än sträckan Falun-Borlänge.

Lite oroliga var vi att det skulle bli likadant inne på Universal vilket skulle betyda mycket vänta och lite åka. Det vill säga en mindre mardröm.
Nu blev det inte så farligt varken med väntan eller värmen. Vi lyxade till det direkt med att i stället för att köa till den vanliga parkeringen för kreti och pleti så tog vi "valet parking". Gled snyggt förbi kilometerköerna, stannade bilen, gav nyckeln till en snubbe som tog hand om bilen tills vi ville hem igen.
Just as in the movies!:-)
Och det var inte ens särskilt dyrt!
Hela Universal, som består av Universal Studios, City Walk och Islands of Adventure är smått overklig. Sanslöst stort, mäktigt, påhittigt och naturligtvis superkul! Alla byggnader, effekter, affärer, restauranger, människor, seiefigurer och filmstjärnor. Temaparker med allt från Jurassic Park, Toon Lagoon och The Lost Continent till Revenge of the Mummies, Shrek och Fear Factor Live där frivilliga (!!) åt både ruttna bläckfiskar och maskar. Trodde vi, jag och Anders alltså, var lite halvgalna som frivilligt (nåja, en del åtminstone nästan frivilligt...) åkte "The Incredible Hulk coaster" och "Doctor Doom´s" fearfall, men bruden som tillät sig spännas fast i en stol, få huvudet fastsatt i en slags glasbur där man släppte ner sex skorpioner, HON var galen!
Vi har skrattat så tårarna sprutat, skrikit oss hesa, ätit RIKTIGA Dagobertmackor på "Blondie´s", shoppat onödiga saker men framförallt förundrats över denna bisarra värld som dagligen, året runt, lockar till sig 10000-tals människor. Ändå är Universal bara en minidel av hela Walt Disney som i sin tur inte ens är en fluglort på planeten.
Någon tjänar pengar här. Och inte är det vi.
Dock gjorde jag en ganska bra affär när jag sålde våra två Universal-pass för $60 ikväll. Med andra ord, $10 plus och gratis heldag!

No comments yet to "Universal Florida"

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?