Weblog #94

Tuesday 2008-02-19 21:29
Author: Ingmarie Nilsson
Dogs och Keys
Inte långt från vår lägenhet kör det förbi tåg. Oftast en ofantligt lång radda med godsvagnar. Det stör inte men det har en lustig "bieffekt".

Varje gång det kommer så börjar nämligen grannens två hundar med en slags ylande sång.
Woou whoooooouu. Wooou whoooooooouuu.
Låter helkul!
Så fort tåget har åkt förbi så slutar de och vi hör dem aldrig annars.
Svårt att säga om de sjunger för att de tycker det är kul att tåget kommer eller för att de inte gillar det.
Men lustigt är det!!

Efter mitt spinningpass i går morse (måndag) packade vi in oss i bilen och for söderut till Miami och Key Biscayne.
Fastän jag i går hade svurit på att INTE göra en lång biltur till. Mitt högerben gör nämligen vansinnigt ont när jag sitter för länge.
Dessutom drog världens skyfall över oss när vi kommit halvvägs så det kändes ju inte så lovande med tanke på att vi bl.a. tänkt åka till Bill Baggs cape Florida State Park (Långt namn. I know)
Som genom ett mirakel klarnade det upp och himlen blev klarblå, solen sken och det blev verkligen stekande varmt.
Parken är en oas! Helt ofattbart att Downtown Miami ligger bara 15 min. bort. I parken finns trails, cykelvägar, uthyrhyrning av cyklar, surfbräder och kanoter. Kite surfarna syns överallt och jag är fortfarande lika imponerad! Underbara stränder,picknick spots, en fyr man kan klättra upp i och en massa annat! I "No name harbor" ligger megalyxiga skutor. Tänk vilken Miamifilm som helst med båtar i för att få en uppfattning. Vi snackar LYX med bautastora bokstäver här.

Jag och Anders gick en lång runda och trampade nästan på en iguana. Ska inte säga att det kryllar av dem men de är tillräckligt många för att det ska finnas skyltar med "se-upp-för" varning.
Vi fotade, klättrade upp i fyren och upplevde den hisnande utsikten (och blåsten!), satt i gungstolarna på verandan till den gamla fyrvaktarbostaden, åt en god lunch med utsikt över det turkosfärgade havet och framför allt förundrades vi. Över landskapet, lugnet och tystnaden.En underbar dag. På vägen tillbaks norrut försökte vi hitta till Davie. Ett litet ställe som är det närmaste man kan komma det gamla vilda västern i Florida. Davie hittade vi, och vi passerade många västernhus och höbalar, men saloonerna där man kan parkera kusen utanför eller "ride-through" ställena där man beställer take away mat(!) såg vi aldrig. :-(

Eftersom det var "Presidents Day" igår (vet inte vad det innebär mer än att bibblan är stängd och att det är en röd dag) så var jag lite orolig att gymmet kanske skulle stänga tidigare. Men LA Fitness kan man lita på. ;-) Öppet till kl. 23 så vi hann med ett pass där med innan sista biten hem.

Nu har Anders åkt hem och jag vet att det kommer att bli vansinnigt, vansinnigt tomt!Eller rättare sagt, det ÄR tomt!
Samtidigt vill jag ändå stanna kvar. Trivs här och jag tror nog att mina två "ensamma" veckor kommer att gå rasande fort.
Men vill någon hälsa på mig så är du/ni jättevälkomna!

No comments yet to "Dogs och Keys"

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?