Weblog #96

Thursday 2008-02-21 00:48
Author: Ingmarie Nilsson
Livsstilar
Efter wet west passet åkte jag till Subway för att köpa en av deras supersmarriga footlong Veggiesandwisches, och till min glädje hade de wireless network där.

Så där satt jag ett bra tag. Skrev, läste och kollade in folket. Kan inte hjälpa det men det ÄR intressant att se vad folk väljer för mat.Samma när jag handlar i mataffärerna.
Nästan alltid kan man ana vad personen som handlar väljer för mat genom att se hur den ser ut. Och vice versa.
Det finns ett program här i USA som heter "The biggest loser".
I stort går det ut på att den som lyckats gå ner mest i vikt,vunnit olika tävlingar och lyckats vara kvar under alla omröstningarna vinner hela tävlingen när tiden på campen är ute. Tror det är 12 veckor.
Förutom pengar, $250.000,så är vinsten ett smalare och sundare liv. I princip vinner de flesta som varit kvar ett tag just ett sundare liv.
Varje lag har en coach som hjälper dem med kosten, fysisk och mental träning och peppar, stöttar och håller ihop laget.
Det är tufft för deltagarna. Förutom at helt ändra sin livsstil, för nu pratar vi duktigt FETA, ohälsosamma, otränade personer, så är de borta från familj och vänner under en väldigt lång tid.
De inte bara går ner i vikt, får bättre kondis och mer styrka, de genomgår även en psykisk förändring där undanstoppade känslor äntligen får komma fram.
Beundrar verkligen dessa människor som vågar genomgå en så tuff förändring och göra det inför en kamera!
Å andra sidan kan man tänka att man är ganska modig om man vågar missköta sin kropp och sitt liv så mycket att man hamnar i en sån här situation. De utsätter ju även sin familj för en slags fara genom att inte ta hand om sig själv.
Mycket handlar om okunskap och naturligtvis finns inga garantier mot någonting för att man (försöker) "sköta om sig", men man behöver ju så att säga inte jobba för att förstöra sig.
I dag när det dessutom finns så otroligt mycket hjälp att få, så många olika aktiviteter att välja på och så bra mat borde det inte vara så svårt att leva hälsosamt.
Men det kanske är det som är felet?
Att det finns så mycket.
För det finns ju minst lika mycket av det "dåliga".

Jag var hos Chris, kiropraktorn med, och han fick ordning på mitt ben (!!) men det var inte genom någon "Hollywood massage" kan jag lova. Stark TENS + kyla och grym stretch. Han var nöjd med resultatet och på massagen efteråt sa Patti (massören alltså) att min rumpa var ju nästan normal nu! ;-)
Foten är däremot ett litet bekymmer.Ska prova kyla, extra tabletter med gurkmeja (supergrej mot bl.a. inflammationer) och mer fettsyror.

Storhandlade på Publix på vägen hem. Det var ju ganska tomt i kylen eftersom vi inte varit "hemma" så mycket.

Vansinnigt tomt utan min älskling.Saknaden sköljer över mig och det är, förstås, himla jobbigt.
Samtidigt är jag tacksam att jag har en så underbar man att längta efter och att få älska och bli älskad av. :-)

No comments yet to "Livsstilar"

Add comment

No HTML allowed, only good old plain text. The Name, Comments and CAPTCHA fields are mandatory. Note that http:// will be added automatically to your URL.

Name:

Email address (will not be shown):

URL (for example www.nemonisimors.com):

Comments (max 1000 characters):

What is the sum of 4699 and 12?